eprovins.se

Det finns många blommor man kan odla i sin trädgård men dahlian tillhör nog en av de vackraste. Den kommer i många varianter och det finns gott om litteratur för att vägleda den som vill ge sig in i blomsterodling.

Tiotusentals varianter

För den som bestämt sig för att ge sin trädgård en extra färgklick kan det vara bra att känna till att dahlior finns i tiotusentals olika varianter. Så att odla dahlia innebär inga större begränsningar, tvärtom. Det går bra att frossa loss i en explosion av färger och former, vilka beskrivs i de många böcker om odling av dahlior som finns ute på marknaden. Det finns en dahlia för varje smakriktning. Eller varför inte förvandla en pallkrage till ett hav av färger genom att blanda flera olika sorter?

Lär genom litteratur

Det finns bar-rotade dahlior och krukodlade dahlior. Det går till och med att föröka dahlior genom att sticka ner en avbruten stjälk i jorden och få den att blomma samma sommar. Den kanske inte hinner bilda en rotknöl, men ändå. Lär dig om de olika planterings-sätten genom att läsa litteratur om att odla dahlia och få bättre kunskap om vad som får din dahlia att trivas. Det är också ett betydligt billigare och roligare sätt än ”trial by error”.

Låt dig förtjusas av bilder på underbart vackra dahlior och lär dig hur du sköter dessa. Lär dig bevattning, hur mycket sol de vill ha och mycket mer genom att botanisera i den flora av dahlia-böcker som finns att tillgå och unna dig själv ett hav av blommor.

Bokens samhällsroll

Post a Comment