eprovins.se

Som bokälskare är det lätt att samla på sig en mycket lång läslista och mängder med böcker som står i hyllan och väntar på att bli lästa. För att organisera din läsning kan du behöva använda dig av olika metoder och material. Tack vare teknikens utveckling finns det idag en lång rad digitala verktyg och andra sätt att hålla reda på vilka böcker du läst och planera in tid för härliga lässtunder.

Med pärmar från Swedoffice kan du enkelt organisera dina läslistor och annat material förknippat med din bokhobby. Här hittar du en stor mängd pennor och skrivbordsartiklar som är perfekta för att skriva läslistor, recensioner och planera framåt så att du hinner med dina önskeböcker. Du kan också köpa almanackor och väskor som gör det möjligt att ta med böckerna när du är på resande fot.

Mer tid att läsa

Under coronapandemin har många hittat tillbaka till sitt tidigare läsintresse. När vi alla var tvungna att ta ansvar för att minska smittspridningen blev det mer tid över för att sitta hemma och ta itu med läslistan. Med en god läsfåtölj, en kopp varmt te eller kaffe och bra planering var det möjligt att förlora sig i böckernas värld en stund.

Hitta rätt verktyg

När du ska starta din läsplanering behöver du hitta de verktyg som passar bäst för dig. Då finns det en större chans att du verkligen gör en planering och betar av de böcker som väntat så länge i bokhyllan på att äntligen bli upplockade och lästa. Om du bara har några få böcker på din lista kan det räcka med en post it-lapp på kylskåpet. Men om listan är mer omfattande kan du behöva skapa en textfil på datorn eller till och med påbörja ett kalkylblad i Excel eller Google Sheets. Dessa verktyg gör det enkelt att organisera dina böcker efter titel, författare eller andra detaljer. Du kan skapa flera listor under nya flikar och lagra listorna i sektioner baserat på genrer eller planerad läsperiod.

Digitala hjälpmedel

För att organisera ditt bokläsande kan du använda verktyget Trello som är en digital organisatör. Här hittar du intuitiva sätt att skriva ner olika listor och hålla koll på projekt. Du kan skriva in vilka böcker du läst tidigare, titlar som du tänker läsa framöver, rekommendationer från vänner och bekanta, skriva in dina egna recensioner och mycket mer. Detta verktyg passar bra för de som tänker mer visuellt då du kan lägga till bilder. Ett annat populärt verktyg för bokälskare är Goodreads som du också kan använda för att få förslag på nya böcker att läsa.

Post a Comment