eprovins.se

Med corona, restriktioner och inställda aktiviteter har det blivit nödvändigt att hitta andra sätt att tillbringa ledig tid på än vi är vana vid. Nya intressen får en chans att blomma upp och gamla väcks till liv. En sak många längtat efter är att kunna läsa mer, men nu när tiden finns där är det inte säkert att det är så enkelt att komma igång. Så vad behöver du tänka på för att skapa dig läsro?

Unna dig ett fint hem

Miljön är en av de viktigaste sakerna, nästan oavsett vad du ska göra. Är du hemma mer än vanligt blir hemmet viktigare än det varit tidigare. Trivs du med hur det ser ut? Är det en plats där du kan känna ro och slappna av? Annars kanske det är dags att fixa till det lite. Det behöver inte handla om någon stor renovering. Tvärtom, snygga detaljer spelar roll för känslan. Du kan kolla denna snygga nyhet eller surfa runt för att få inspiration. Det viktigaste är att ditt hem blir i din stil, något du trivs med och tycker är fint.

Vad ska du läsa?

När du skapat dig ett hem där du kan hitta ro kommer nästa steg – själva böckerna. Vad ska du läsa? Det är inte alltid så lätt att hitta läslust spontant. Bilden av att vara en läsande människa kan locka mer än de böcker som finns till hands. Ett tips är att testa någon av alla de nya deckare som kommit. Kanske kan en som bedömts vara bland de 30 bästa 2020 vara intressant? Deckare har fördelen att de är spännande och på det sättet håller intresset vid liv och kan vara lättare att fokusera på. När du väl kommit igång med läsning kan du söka dig till andra genrer, men var det ett tag sen du läste är det bra att börja med något enkelt.

Inspiration

Både för inredning och för läsning finns massor av inspiration online, som du har tillgång till helt utan att riskera någon smitta. Det finns bokbloggar och konton på instagram och facebook som är helt inriktade på att skriva om olika böcker, förutom att nyhetstidningarnas kultursidor finns. Inredningstrender och -idéer går också att hitta på sociala medier, och där finns det massor av idéer och tips du kan ta del av.

Post a Comment