eprovins.se

Om du går i renoveringstankar finns det en hel del böcker du kan läsa för att bättra på dina kunskaper eller för att få inspiration för en kommande renovering. Men något som är bra att ha i åtanke är att man ibland kan behöva hjälp med renoveringen. Om du till exempel behöver hjälp med golvslipning finns det flera firmor du kan anlita. Med det sagt är det hög tid att vi ger dig några bra boktips om renovering.

Så renoveras torp & gårdar

Äger du ett gammalt torp eller en gård som behöver renoveras? Då är boken Så renoveras torp & gårdar av Göran Söderström, Elisabeth Stavenow-Hidemark, Ove Hidemark och Axel Unnerbäck boken du bör spana in. Boken är fylld av tips och råd för dig som går i renoveringstankar eller håller på att renovera ett äldre hus. Boken har funnits sedan 70-talet men finns som nyutgåva med ännu fler tips som är värdefulla.

Utvändig renovering

I boken Utvändig renovering av Göran Gudmundsson får du veta allt om utvändig renovering. Boken har ett byggnadsvårdstänk, vilket är särskilt användbart för dig som håller på att renovera ett äldre hus. Utvändig renovering är en bok i en serie om renovering och byggnadsvård och författaren har skrivit ett flertal böcker som berör ämnet.

Homebody

I boken Homebody: A Guide to Creating Spaces You Never Want to Leave av författaren Johanna Gaines får du massor av tips på hur du kan tänka när du ska renovera ditt hem för att få en personlig stil som du trivs med att bo i. Boken innehåller exempel på olika sorters hem, allt ifrån bondgårdar till nyproduktioner. Dessutom går författaren igenom hemmets alla rum och ger dig tips på hur du kan tänka när du ska renovera och inreda specifika rum. Efter att du har läst den här boken kommer du att känna dig mer bekväm och inspirerad till att renovera på egen hand.

Rumsrent

I boken Rumsrent : hemmafixarens guide till ett giftfritt, miljövänligt och hälsosamt hem, som är skriven av författaren Katarina Johansson, får du massor av tips och råd på hur du som hemmafixare ska tänka. Boken skrevs eftersom det på senaste tiden har skrivits och rapporteras om en hel del byggnadsskandaler där man berättat om byggnadsmaterial som tidigare har uppgetts varit oskadliga faktiskt är skadliga för vår miljö och för oss själva. I boken Rumsrent får du lära dig mer om vilka material som är skadliga, och vilka material som är bättre för miljön. Med andra ord är boken Rumsrent för dig som vill ha ett hållbart hem.

Three Birds Renovations

Three Birds Renovations är en bok som är skriven av tre av Australiens mest uppskattade och populära hemstylister. Författarna bakom boken heter Bonnie Hindmarsh, Lana Taylor och Erin Cayess som är vänner och kollegor och har tillsammans företaget Three birds renovations. De har slagit igenom med hjälp av Youtube och Instagram och i deras bok får du massor av tips på hur du kan tänka inför en renovering.

Post a Comment