eprovins.se

Läsning ska vara en stund för avkoppling. Men det är viktigt att man känner sig trygg och bekväm när man läser. Med en härlig Ikeasoffa och rätt ljus kan du skapa den perfekta läshörnan.

Sittplatsen

Att sitta bekvämt är avgörande för en trevlig lässtund. Om du dessutom skaffar en ny soffklädsel Ikeasoffa så känns din hörna extra hemtrevlig. Det är trots allt viktigt att ens omgivning är i harmoni om man ska kunna läsa i lugn och ro. Genom att välja en soffklädsel till din Ikeasoffa som reflekterar din personlighet så bidrar det till att ge dig positiv energi under lässtunden. Om du är en person som gillar naturen så kan du välja en soffklädsel med blommigt motiv eller i en naturnära färg. Om du är kreativ och djärv så kan det istället passa med en soffklädsel i klara färger till din Ikeasoffa.

Ljuset

Rätt ljus är otroligt viktigt vid läsning. Om du har för lite ljus kommer ögonen att anstränga sig väldigt mycket med risk för huvudvärk och migrän. Att sitta i ett helt upplyst rum kan också störa läsningen och försämra mysfaktorn. Att investera i en läslampa som endast lyser upp boken är en rekommendation om du vill skapa den perfekta läshörnan. Övriga lampor i rummet kan därmed vara släckta så att du kan fokusera mer på texten i boken.

Post a Comment